Cookies settings

×

Functional Cookies

Ce site utilise des cookies pour assurer son bon fonctionnement et ne peuvent pas être désactivés de nos systèmes. Nous ne les utilisons pas à des fins publicitaires. Si ces cookies sont bloqués, certaines parties du site ne pourront pas fonctionner.

Measure of audience

Ce site utilise des cookies de mesure et d’analyse d’audience, tels que Google Analytics et Google Ads, afin d’évaluer et d’améliorer notre site internet.

Interactive Content

Ce site utilise des composants tiers, tels que ReCAPTCHA, Google Maps, MailChimp ou Calameo, qui peuvent déposer des cookies sur votre machine. Si vous décider de bloquer un composant, le contenu ne s’affichera pas

    Social Networks / Videos

    Des plug-ins de réseaux sociaux et de vidéos, qui exploitent des cookies, sont présents sur ce site web. Ils permettent d’améliorer la convivialité et la promotion du site grâce à différentes interactions sociales.

    Other cookies

    Ce CMS Joomla utilise un certain nombre de cookies pour gérer par exemple les sessions utilisateurs.

    Activation

    Château GRAND ABORD - AOC Graves Rouge

    “Château GRAND ABORD is located in Portets near Bordeaux, on the left blank of the Garonne River, through the Graves Appellation area. The name of Grand Abord is very old, the Garonne River flew close to this property, and boats used to do a "Grand Abordage" great berthing. The Vineyard, created in 1720 belongs to the family since 6 generations. Its surface is about 26 ha.”

     

    Grapes varieties: Merlot 80% and Cabernet sauvignon 20%

    Age of the vineyard: Average 35 years old

    Plantation density: 5.600 plants / hectare

    Soil: Gravels, limestone

    Yield: In July, « green harvesting » to limit the yield around 50 Hectolitres/ha

    Harvesting : Machine

    Vinification: Maceration before fermentation at low temperature for 7 days. Fermentation in stainless steel and concrete vats for 20 days. Maceration post-fermentation for 4 to 7 days.

    Ageing: In concrete vats for one year.

    Production: 35.000 bottles

    Packaging: Bottle of 750 ml, card box or wood case for 6 or 12

    Tasting: Cabernet brings aroma and texture and Merlot softness and bouquet. Elegant and finely textured, fine and aromatic. Easygoing and fruity wine to be served at any time

    References:

    2009 : "Coup de coeur" LE POINT - Silver medal DECANTER

    2012 : Commended medal DECANTER 2014 - Gold medal Korea Wine Challenge 2017

    2014 : Gold medal JWC 2016

    2015 : Gold medal Vins de Bordeaux 2017 - 1 Guide HACHETTE 2018 - Bronze medal DECANTER 2017 - Bronze medal JWC 2017 - 16/20 LE POINT – Special wines